Nutriční hodnoty (Pečené hovězí na šalvějové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 473 kJ / 2 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 227,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,67 g |
| Tuky | 125,69 g |
| – nasycené | 67,84 g |
| – nenasycené | 54,35 g |
| –– mononenasycené | 44,51 g |
| –– polynenasycené | 9,84 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 20,82 g |
| Cholesterol | 674 mg |
| Sodík | 672 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 30,73 g |
| – cukry | 14,06 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího masa | Hovězí kýta | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 2 PL 2 PL nasekané šalvěje | Šalvěj čerstvá | 30 g |
| 1 PL 1 PL nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 60 g 60 g sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 1 PL 1 PL rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 15 g |
| 5 PL 5 PL bílého vína | Víno bílé suché | 75 ml |
| 150 ml 150 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 150 ml |