Nutriční hodnoty (Ředkvičková polévka s květákem a vločkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 773 kJ / 1 141 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 82,36 g |
| – nasycené | 46,09 g |
| – nenasycené | 31,83 g |
| –– mononenasycené | 23,58 g |
| –– polynenasycené | 8,25 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 187 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 59,22 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 litry 2 litry vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 2000 ml |
| 10 10 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 5 lžic 5 lžic ovesných vloček | Vločky ovesné | 75 g |
| 1/4 kostky 1/4 kostky másla | Máslo kravské | 62.5 g |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |