Nutriční hodnoty (Vepřová kotleta plněná,v marinádě z citrusů pečená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 839 kJ / 2 591 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 398,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 396,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
| Tuky | 95,09 g |
| – nasycené | 18,92 g |
| – nenasycené | 56,27 g |
| –– mononenasycené | 45,36 g |
| –– polynenasycené | 10,91 g |
| ––– omega 3 | 2,25 g |
| Vláknina | 7,21 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 901 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 32,40 g |
| – cukry | 25,09 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1700 g 1700 g vepřové kotlety bez kosti | Vepřová kotleta bez kosti | 1700 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 350 350 g vepřové kotlety bez kosti - toto množství si uřízneme ze 1700 g kusu | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 100 100 g na drobné kostičky nakrájeného Debrecínského špeku | Špek | |
| 1 1 najemno nakrájená červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaného kerblíku nebo petrželky | Kerblík nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150 ml 150 ml 100% pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 150 ml |
| 50 ml 50 ml pomerančové šťávy na podlévání pečeně | Šťáva z pomeranče | 50 ml |
| šťáva z 1 pomeranče | Šťáva z pomeranče | |
| najemno nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 1/2 1/2 citronu - kůra | Citrón čerstvý | 45 g |
| 2 snítky 2 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| na orestování masa silnější plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |