Nutriční hodnoty (Hovězí žebra s hruškami, koriandrem a chilli v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 723 kJ / 3 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 157,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,48 g |
| Tuky | 329,40 g |
| – nasycené | 151,31 g |
| – nenasycené | 142,76 g |
| –– mononenasycené | 92,98 g |
| –– polynenasycené | 49,78 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 8,35 g |
| Cholesterol | 404 mg |
| Sodík | 20,59 g |
| Sůl | 55,25 g |
| Sacharidy | 94,13 g |
| – cukry | 7,74 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězích žeber s velkým množstvím masa | Hovězí žebra | 1500 g |
| 4 hrušky (možno nahradit 4 lžícemi 4 lžícemi hruškové zavařeniny) | Hruška čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého chilli | Chilli paprička sušená | 5 g |
| 2-3 2-3 mrkve (komu nechutná, ten ji vynechá) | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| cca 600 ml 600 ml bujónu nebo silného hovězího vývaru | Bujón hovězí | 600 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |