Nutriční hodnoty (Vločková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 542 kJ / 1 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,84 g |
| Tuky | 60,55 g |
| – nasycené | 34,11 g |
| – nenasycené | 23,37 g |
| –– mononenasycené | 19,25 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 15,33 g |
| Cholesterol | 370 mg |
| Sodík | 298 mg |
| Sůl | 0,81 g |
| Sacharidy | 91,65 g |
| – cukry | 35,70 g |
| ––– laktóza | 24,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek květáku | Květák čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 80 g 80 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 80 g |
| 1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |