Nutriční hodnoty (Houbová polévka s kapustou a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 563 kJ / 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,71 g |
| Tuky | 18,58 g |
| – nasycené | 10,96 g |
| – nenasycené | 6,95 g |
| –– mononenasycené | 5,65 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 13,21 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 69 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 89,87 g |
| – cukry | 9,01 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrsti 2 hrsti pokrájených lesních hub | Hřib čerstvý | |
| 1/4 hlávky 1/4 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 175 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 50 g 50 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
| bujón nebo vývar | Bujón hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |