Nutriční hodnoty (Hodolanská omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 40,15 g |
| – nasycené | 16,55 g |
| – nenasycené | 17,75 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 7,75 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 858 mg |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 6,53 g |
| Sacharidy | 51,25 g |
| – cukry | 2,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 středních brambor | Brambor zimní | 250 g |
| cca 300 g cca 300 g šunkového kabanosu | Klobása | 300 g |
| 2-3 2-3 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 175 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý |