Nutriční hodnoty (Italská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 532 kJ / 1 322 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,69 g |
| Tuky | 96,90 g |
| – nasycené | 48,43 g |
| – nenasycené | 47,02 g |
| –– mononenasycené | 37,28 g |
| –– polynenasycené | 9,74 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 28,59 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,97 g |
| Sůl | 4,70 g |
| Sacharidy | 73,70 g |
| – cukry | 27,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 250 g 250 g celeru | Celer bulva čerstvá | 250 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 200 bílých fazolí | Fazole bílé | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bazalka čerstvá nebo sušená (podle chuti) | Bazalka čerstvá | |
| olej na restování | Olej řepkový | |
| zakysaná smetana na ozdobení | Smetana kravská zakysaná 12% |