Nutriční hodnoty (Francouzské brambory s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 723 kJ / 2 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 149,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,96 g |
| Tuky | 145,55 g |
| – nasycené | 48,35 g |
| – nenasycené | 81,93 g |
| –– mononenasycené | 64,00 g |
| –– polynenasycené | 17,93 g |
| ––– omega 3 | 1,99 g |
| Vláknina | 30,40 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 5,61 g |
| Sacharidy | 188,43 g |
| – cukry | 29,78 g |
| ––– laktóza | 11,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g mletého masa (vepřové nebo mix) | Vepřový ořez | 500 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 150-200 g 150-200 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 175 g |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 3-4 3-4 vejce (možno vynechat) | Vejce slepičí | 245 g |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín |