Nutriční hodnoty (Bananovy moucnik)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 812 kJ / 2 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,99 g |
| Tuky | 111,13 g |
| – nasycené | 63,08 g |
| – nenasycené | 40,99 g |
| –– mononenasycené | 34,73 g |
| –– polynenasycené | 6,26 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 799 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 398,78 g |
| – cukry | 224,68 g |
| ––– laktóza | 0,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 velké zralé banány | Banán čerstvý | 270 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 110 g 110 g másla | Máslo kravské | 110 g |
| 160 g 160 g cukru krupice -nejlepe hnědého nebo půlka melasového a půlka normálního | Cukr bílý | 160 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| šťávu a kůru z 1 citrónu | Citrón čerstvý | |
| malá hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| namočené v rumu (nebo slivovici) | Rum | |
| kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| zarovnaná polévková lžíce lžíce zázvoru | Zázvor sušený |