Nutriční hodnoty (Krůtí prso na bylinkách s glazovanou dýní a bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 620 kJ / 7 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 320,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 265,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,00 g |
| Tuky | 436,81 g |
| – nasycené | 231,09 g |
| – nenasycené | 193,90 g |
| –– mononenasycené | 167,59 g |
| –– polynenasycené | 26,31 g |
| ––– omega 3 | 3,04 g |
| Vláknina | 113,60 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 5,59 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 394,83 g |
| – cukry | 86,29 g |
| ––– laktóza | 16,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| (Na maso a omáčku:) | Vepřová kýta | |
| 1 kg 1 kg krůtích prsou | Krůta prsa bez kůže | 1000 g |
| 25 dkg 25 dkg anglické slaniny (na plátky) | Anglická slanina | 250 g |
| 20 dkg 20 dkg másla | Máslo kravské | 200 g |
| 8 8 menších mrkví | Mrkev čerstvá | 400 g |
| 5 5 menších cibulí | Cibule čerstvá | 350 g |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| 1 PL 1 PL sušený rozmarýn | Rozmarýn sušený | 15 g |
| 1 PL 1 PL sušený tymián | Tymián sušený | 15 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 250 ml 250 ml bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 dýně hokkaido středně veliká | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 PL 1 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 palice 2 palice česneku | Česnek čerstvý | 180 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| (Na bramborovou kaši s česnekem a podmáslím:) | Česnek čerstvý | |
| 1,2 kg 1,2 kg brambor | Brambor zimní | 1200.0000476837158 g |
| 0,5 dkg 0,5 dkg másla | Máslo kravské | 5 g |
| 0,4 l 0,4 l kyšky | Kyška | 400.0000059604645 ml |
| 1 palice 1 palice česneku | Česnek čerstvý | 90 g |
| troška oleje | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelené části jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce parmazánu podle chuti | Parmezán | 30 g |