Nutriční hodnoty (Lasagne po španělsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 12 719 kJ / 3 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 162,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,92 g |
| Tuky | 200,04 g |
| – nasycené | 86,99 g |
| – nenasycené | 105,74 g |
| –– mononenasycené | 88,04 g |
| –– polynenasycené | 17,70 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 11,70 g |
| Cholesterol | 569 mg |
| Sodík | 3,29 g |
| Sůl | 7,98 g |
| Sacharidy | 123,19 g |
| – cukry | 77,26 g |
| ––– laktóza | 47,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 1 malá červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 4 4 velká rajčata - oloupaná | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 5 lžic 5 lžic rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 75 g |
| 3 lžíce 3 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 45 ml |
| sušená bazalka | Bazalka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| 125 g 125 g tvrdého sýra na strouhání | Sýr kravský tvrdý 30% | 125 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | 2.5 g |
| 150 g 150 g tvrdého sýra na strouhání (na závěrečné posypání) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| cca 12 listů 12 listů vaječných těstovinových lasagní | Lasagne |