Nutriční hodnoty (Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 125 kJ / 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,76 g |
| Tuky | 0,98 g |
| – nasycené | 0,21 g |
| – nenasycené | 0,43 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,32 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 15,17 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 49,85 g |
| – cukry | 19,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 200 g |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 2 2 menší rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 pikantní klobása | Klobása | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 1-2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kmínu | Kmín | 2.5 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4-6 kuliček 4-6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 1 litr 1 litr masového vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| kousek kousek sádla na smažení | Sádlo vepřové | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |