Nutriční hodnoty (Kale a brokolicový salat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 970 kJ / 1 666 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,20 g |
| Tuky | 141,99 g |
| – nasycené | 43,62 g |
| – nenasycené | 82,69 g |
| –– mononenasycené | 71,77 g |
| –– polynenasycené | 10,93 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 2,36 g |
| Sůl | 5,75 g |
| Sacharidy | 25,42 g |
| – cukry | 12,60 g |
| ––– laktóza | 3,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky čerstvého kale | ||
| 1 1 brokolice menší | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 1/2 hrnečku 1/2 hrnečku (250 ml) čerstvě ustrouhaného Parmezán sýru | Parmezán | 125 g |
| 1/3 hrnečku 1/3 hrnečku (250 ml) extra virgin olivového oleje | Olej olivový | 83.3333358168602 ml |
| 1/4 1/4 hrnečku(250 ml) citrónové stavy | Šťáva z citrónu | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky rozmačkaného česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 polévkovou lžíci sójové omáčky (já dávám zredukovanou na sůl) | Sójová omáčka Tamari | |
| 1 kousek 1 kousek rozmačkané Ančovičky (nemusí být) | Ančovičky v oleji | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky čerstvě umletého pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |