Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové brambory

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

1. 2. 2010 15:41

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie323 kJ / 77 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky0,28 g
Vláknina2,66 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Včera mi zbylo dost pohanky (z polévky), která se mi nechtělo dávat zamrazit a tak vznikly tyhle brambory k panganiusu po řecku od Jany Remkové. Velmi mně překvapily svou výbornou chutí, tak je dávám na vyzkoušení!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Tereza O

13. 10. 2014 11:48

Roman: Vyzkousela jsem pohanku s cibulkou a je to docela dobre. Jim pohanku asi tak po treti a ma specifickou chut. Neni to spatne :-) Urcite to vyzkousim s bramborem manzelovi a synovi. Dekujeme za recept. Jiz jsem zkousela varenou pohanku a to se nedalo jist.

Bibinka

3. 4. 2013 20:54

Roman: Romane, pěkná přednáška;-) člověk se učí celý život a ještě neumí všechno:-D někdy jí tak vyzkouším jak doporučuješ;-)

Roman

3. 4. 2013 20:10

Přidávám můj recept na pohanku. Za prvé pohanku nevaříme, a už vůbec nikdy ji nedáme vařit do studené vody. Pak má pohanka nesnesitelnou chuť. Používám ji i do polévek a dávám ji tam těsně před vypntím, aby se nevařila, protoe ztrácí vařením některé úžasné látky. Takže pouze zaliji važící vodou. Do litrového hrnce dám 2 plné hrsti pohanky a zaliji zhruba 3/4 litrem vody. Přikryji pokličkou a nechám 20 až 30 min změknout. Mezi tím nakrájím 2 cibule, raději větší a dám je pomalinku smahnout do stavu, kdy začíná hnědnout. Pomaličku proto, že získá cibule příjemnou až nasládlou chuť. Pohanku scedím a vysypu na pánev k cibulce a přisipu koření Knor Aromat (mají ho jen v Kauflandu)a trošku přihřeji, někdy nechám i pohanku trošku spéknout. Je to vynikající teplé a když to schládne, tak ještě lepší. Takhle zpracovanou pohanku většinou hned sním, takže ani nezbude na přílohu k jinému jídlu, nebo do mačkaných brambor. S množstvím opatrně, ředí krev. Ale doporučuju v malém množství a často. Rutin je výborný na cévy. Dobrou chuť.
Magdalenko pohanka má divnou chuť - tak ji nevyhazuj a uprav podle mně.
Zizalo, kdyby jsi koupila neloupanou - tak ji asi s těma slupkama nesníš. Snad se neloupaná ani neprodává. Ale prodávají se zvlášť slupky, které jsou výborné na čaj (nutno 3 min. povařit), protože obsahují nejvíce rutinu a taky do polštáře proti bolení krční páteře.
Ahoj

Lucasinka

1. 9. 2010 20:08

Posilam 13.bodik a co nejdriv vyzkousim spojeni pohanky a brambor zboznuju :-K

Reny2

27. 2. 2010 00:19

diky za recept,je to urcite basta...ja uz nejakou dobu hledam napady na pohanku a jahly....tohle uz od pohledu vypada bajecne,takze bodik a urcite brzy vyzkousim :yes::yes::yes:

Bibinka

9. 2. 2010 19:33

Opuncie, není zač děkovat, já jsem moc ráda, že si si tak pochutnala a to mne vždycky nejvíc potěší;-)

opuncie

9. 2. 2010 17:27

Dnes jsem ji měla k obědu a byla neskutečně dobrá. Jen jsem ji dala do zapékací misky a zapekla v troubě s rozšlehaným vajíčkem a měla jsem celý oběd. Děkuji moc za recept.

ivulinka

1. 2. 2010 21:38

Tak tento miš-maš bych si dala i tak samotný.:yes:

zizala

1. 2. 2010 20:03

Magdalenko, já poprvé taky, koupila jsem totiž z neznalosti neloupanou a ta má pro začátečníky příliš výrazné aroma. Pro začátek doporučuju lámanku nebo kroupu světlou ;-)

magdalenka

1. 2. 2010 19:58

Aby som bola úprimná, pohánku som mala doma iba raz - mala divnú chuť, tak som ju vyhodila...asi bola stará alebo čo...ale viem, že moje žily by boli za ňu ozaj vďačné (rutín).
Ďakujem za rady, zajtra si ju kúpim.

zizala

1. 2. 2010 19:33

Tohle se jmenuje kontrabáš a je to starodávné valašské jídlo. Oni ale ještě používali slaninu.

Bibinka

1. 2. 2010 19:30

Magdalenko, já jí v pravdě nevařila, jen přivedla k varu(jak to mám v receptu psaný) a dala jí i s vodou pod peřinu na 20 minut.;-)Vodu jsem vůbec neměřila, dala jsem jí tolik, aby byla ponořená, pak jsem jí ještě pro jistotu scedila do mísy;-)Byla výborná:-p

tejaja

1. 2. 2010 19:27

Bibinka:yes::yes::yes: veľký bodisko
Magdalenka, pohánka sa nevarí. Nasypeš do misky alebo kastróla, zaleješ vriacou vodou asi 1-2 cm nad pohánku, zakryješ, uložíš do perín a necháš 30 minút tak. Potom vyberieš, pohánka je krásne mäkká. ;-);-):-D

magdalenka

1. 2. 2010 19:18

Ďakujem.;-)

spagetka

1. 2. 2010 19:02

Odvážím se odpovědět dřív než Bibinka, Magdi, že vařím v poměru 1 díl pohanky na dva díly vody ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohanka recepty výborné pohanka pohánka recepty pohankový kontrabáš recepty výborné z pohanky pohanka s bramborem pohankový bramborák zapecena pohanka s bramborem nezbytková strava pohankové recepty recepty z pohánky pohankové bramboráky recept z pohánky zapečené brambory s pohankou pohanka s bramborama pohanka neloupaná recepty jak se vaři pohanka recepty pohanka nezbytkové potraviny pohanková jídla

Suroviny: brambory, pohanka, česnek, cibule, koření oregáno, kmín drcený, kopr, petržel, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Pohankové brambory

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWOW