Medový punč

Suroviny

bílé víno
libovolný ovocný džus
med
citrón
hřebíček
celá skořice
brandy nebo rum

Postup přípravy receptu

  1. Bílé víno svařte s džusem a kořením. Podle uvážení zvolte poměr mezi vínem a džusem. Doporučený jsou dva díly vína a jeden díl džusu.

  2. Zvlášť rozmíchejte med s citronovou šťávou a troškou brendy nebo rumu. Tuto emulzi pak rozdělte do sklenek a zalijte ji svařeným vínem s džusem a kořením.

  3. Jinou variací tohoto nápoje může být ovocný čaj svařený spolu s medovinou a kořením. Až při podávání vše oslaďte medem, případně doplňte troškou ovocného sirupu nebo citronem.

Komentáře k receptu Medový punč

Tématické fráze: teplá medovina recept tepla medovina medový punč recept teplá medovina punč z medoviny punc s medovinou recept na teplou medovinu jak svařit medovinu vánoční punč s medovinou nápoje s medovinou vánoční punč z medoviny velikonoční punč podávání teplé medoviny víno s džusem recepty s medovinou jak se dělá teplá medovina nápoj s medovinou vánoční medový punč vánoční medovinou recepty punc s dzusem