Nutriční hodnoty (Vepřová kýta po uhersku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 323 kJ / 1 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
| Tuky | 85,03 g |
| – nasycené | 41,19 g |
| – nenasycené | 42,51 g |
| –– mononenasycené | 36,12 g |
| –– polynenasycené | 6,39 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 12,48 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 51,70 g |
| – cukry | 23,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400-500 400-500 g plátků vepřové kýty | Vepřová kýta | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 2 menší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| mletá červená paprika (dle potřeby) | Paprika červená sušená | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 lžička 1 lžička třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 snítka 1 snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| masový vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| sádlo na restování | Sádlo vepřové |