Nutriční hodnoty (Hustá gulášová polévka z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 182 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,49 g |
| Tuky | 16,05 g |
| – nasycené | 7,53 g |
| – nenasycené | 8,19 g |
| –– mononenasycené | 6,12 g |
| –– polynenasycené | 2,07 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 7,13 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 350 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 28,37 g |
| – cukry | 5,49 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g malých plodnic václavek | Václavka čerstvá | 200 g |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce instantní gulášové polévky ze sáčku | Polévka gulášová instantní | |
| gulášová paprika (dle chuti) | Paprika sladká | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |