Nutriční hodnoty (Dýňová bublanina s borůvkou a citrusovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 511 kJ / 4 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,90 g |
| Tuky | 168,04 g |
| – nasycené | 25,68 g |
| – nenasycené | 126,34 g |
| –– mononenasycené | 40,52 g |
| –– polynenasycené | 85,82 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 74,60 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 571,55 g |
| – cukry | 196,25 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 700 g 700 g dýně Hokkaido (nastrouhané a semen zbavené) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 700 g |
| 400 g 400 g borůvek (mražených, ve vlastní šťávě) | Borůvky čerstvé | 400 g |
| 1 hrnek 1 hrnek špaldové mouky (lze nahradit polohrubou) | Mouka špaldová hrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek kefíru (ideálně domácí) | Kefír | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice (pro diabetiky 3 střiky tekutého a 1 PL práškového diasladidla) | Cukr bílý | 125 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 zarovnaná PL skořice | Skořice ceylonská | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| citronová kůra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| citronová šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| šťáva z 1 pomeranče nebo citronu | Šťáva z pomeranče | |
| můžeme posypat i moučkovým cukrem | Cukr bílý |