Kaťák s houbami
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S bramboráčky bude tato směs dokonalým pokrmem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,20 g |
Tuky | 65,06 g |
Vláknina | 8,16 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 23,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakápneme lžící worcesteru, lžičkou Harissy a třemi lžícemi oleje. Promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny. Klidně i více.
Krok 2: Polovinu cibule nakrájíme na proužky, zbytek nadrobno. Rozehřejeme sádlo s kmínem a orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidáme česnek, houby, špetku soli a dusíme asi 10 minut.
Krok 3: Houby vytáhneme a do téže rozpálené pánve vsypeme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme proužky cibule, nakrájenou papriku a feferonku, kapii, odložené houby a rajčata. Podle potřeby podlijeme vývarem. Vše pomalu dusíme doměkka.
Krok 4: Nakonec rozmícháme škrob s trochou vody a přilijeme k masu. Necháme dvě minutky povařit a dochutíme solí, pepřem, případně worcesterem. Podáváme s bramboráčky nebo hranolky.
Zveřejněno 15. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Moje poznámka
Kaťák s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE7xn
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 12 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Pizza fritta aneb Smažená pizza vznikla z nouze, dnes může být delikatesou: Italskou verzi langošů si určitě zamilujete
Jak správně skladovat cibuli, aby nehnila, neklíčila a neztrácela chuť? Stačí použít trik s papírovým sáčkem
Guláš pro vídeňské kočí: Fiaker guláš obsahuje kromě masa i klobásku, vajíčko a kyselou okurku, nejlepší je s knedlíkem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 45 minutami
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 10 hodinami
Rychlá bábovka šlehačková
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Krkovička z trouby
viki85 před 12 hodinami
Margotková buchta
Stepanka.M. před 13 hodinami
Guláš z hovězího ...
PaveL2002 před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
walnut před 15 hodinami
Rafaello řezy
Petulice před 15 hodinami
Koláč Rafaelo
Petulice před 15 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
Velkymlsoun před 17 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
houby,
kapie,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
česnek,
sádlo,
olej,
harissa,
kmín drcený,
omáčka worcesterová,
škrob kukuřičný,
feferonka,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (3)