Nutriční hodnoty (Gołąbki v křenových listech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 821 kJ / 1 630 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 81,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,15 g |
| Tuky | 122,02 g |
| – nasycené | 37,82 g |
| – nenasycené | 72,64 g |
| –– mononenasycené | 41,85 g |
| –– polynenasycené | 30,79 g |
| ––– omega 3 | 3,85 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 399 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 39,78 g |
| – cukry | 29,82 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8-12 8-12 křenových listů | ||
| 400-500 g 400-500 g mletého masa | Vepřový ořez | 450 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 PL 1 PL strouhaného křenu | Křen čerstvý | 15 g |
| 1 KL 1 KL medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 3 PL 3 PL sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 45 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 dl 1 dl vývaru | Vývar hovězí | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |