Nutriční hodnoty (Škvarkovo-nivovo-hruškové točenice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 939 kJ / 4 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 82,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,08 g |
| Tuky | 239,61 g |
| – nasycené | 108,08 g |
| – nenasycené | 118,25 g |
| –– mononenasycené | 94,09 g |
| –– polynenasycené | 24,17 g |
| ––– omega 3 | 2,38 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 624 mg |
| Sodík | 4,90 g |
| Sůl | 12,01 g |
| Sacharidy | 430,90 g |
| – cukry | 67,90 g |
| ––– laktóza | 12,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vařené brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 200 g 200 g škvarků | Škvarky | 200 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 2 2 hrušky | Hruška čerstvá | 260 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| sádlo na potření | Sádlo vepřové |