Lilkový vějíř

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 70 minút PT1H10M 1 porce Zeleninová jídla 17 názorů

515

Suroviny

Na 1 baklažán ( lilek ) - počet baklažánov zvolíme podľa počtu osôb:
2 rajčata
2 cibule
3 stroužky česneku
asi 150 g eidamu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán narežeme po dĺžke na plátky tak, že ho pri užšom konci nedorežeme úplne, aby sa nerozpadol. Plochy plátkov potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme.

  2. Cibuľu a paradajky narežeme na kolieska. Baklažán vložíme do vymasteného pekáčika a plníme medzery: do každej medzery dáme kolieska paradajok a cibule (koľko vojde vedľa seba).

  3. 2/3 syra narežeme na tenšie plátky a vkladáme takisto do medzier. Pekáčik prikryjeme a v rúre pri 200°C dusíme asi 50 minút.

  4. Potom odkryjeme, posypeme zvyšným postrúhaným syrom a odkryté necháme dopiecť, kým sa syr neupečie do ružova.

Poznámka

Zdroj : Hľadala som niečo extra z baklažánov a našla som. Autorkou receptu je Marcela Krištofíková, recept je z www.mimibazar.sk.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilkový vějíř

  • oslive oslive

    je to super, pochutili sme si :yes::yes: ale na buduce skusim poliať kys. smotanou a trošku opečenej slaninky, medzi vejáriky aj trochu na vrch :-p

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Právě jsem lilek dopekla. Držela jsem se přesně receptu, ale lilek je bohužel bez chuti. Na pekáčku vypadá nádherně, jak na fotce. Ale chuťově nic moc. :-S Přitom jsem lilek pořádně ochutila rozmačkaným česnekem se solí. Do lilku jsem navíc přidala i kolečka špekáčku a naplněný lilek ještě osolila a ochutila grilovacím kořením na zeleninu a sušeným česnekem. Ale na chuti to vůbec není znát. A lilek je navíc rozvařený i když jsem ho pekla (i se zapékáním sýru) jenom 35 minut na 180°C a bez pokličky. Přitom v receptu je uvedeno 50 minut + další minuty na dopékání.:-S

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Teri, neodolala jsem a zakoupila lilky...tohle byla dobrota a po dávném zklamání z nekvalitního lilku je beru opět na milost;-):-p Jen jsem místo soli vyplnila prostor nadrobeným balkánským sýrem, vonělo to po celé chalupě a chutnalo to náramně, určitě budu opakovat a jdu hledat další recepty z lilku:-p:-p:-))

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • zizala zizala

    Teri, tohle si tisknu, letos jsem si na zkoušku v Lidlu koupila jednu sazeničku lilku, dám ji do skleníku, když má ráda teplo a uvidím, co to udělá;-):-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eliza, ďakujem za fotky, si expresná:yes::-D Nám to veľmi chutí, máme baklažány radi:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Terezko, je to skutečně báječné a voňavé jídlo, které budu opakovat častěji. Použila jsem uzený eidam dovnitř plátků a kolibu na posyp. Posílám ti fotky, plusík a poděkování :-).

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Terezko, díky za recept, už vím, co uvařím zítra na večeři;-). Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Terezko, tak u nás se česnekem doopravdy nešetří.:-)):-)):-))
    Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, nedostatok odstránený :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Terezko, opravdu jsem vděčná za super fotopostup. Ikdyž ty fakt umíš vysvětlit dobře všechno, tak, přece jen, jak je to vidět, tak se to hned lépe dělá. Taky mne trochu zmátl baklažán-lilek:-)), než jsem pochopila, že obojí je lilek:-)):-D. Za opravdu moc hezký, zajímavý recept děkuji i paní Krištofíkové, ale ty máš + za zrealizování;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Sodovka, ak má manžel zvýšený cholesterol , tak cesnakom nešetri, môžeš pridať aj viac, on sa tam veľmi hodí.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuju za odpověď :-). Jdu na to. Stejně jsem přemýšlela, co s tím lilkovým "pahýlem" provedu...:-))

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Terezko, velice zajímavý recept. Manžel byl celý život masožravý a teď má zvýšený cholesterol. Proto mu doktor naordinoval i zeleninku.:-)) Tohle mu bude určitě chutnat.:-p. Za zdravý recept posílám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já bych tam ten eidam dala :-p, ale jinak díky za další tip na dobrůtku z téhle zeleninky :-p, Terezko :-p;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty na cholesterol cholesterolová kuchařka recepty bez cholesterolu kuchařka na cholesterol kuchařka cholesterol recepty při zvýšeném cholesterolu recept na cholesterol jídla na cholesterol recepty na snížení cholesterolu recepty cholesterol recepty na zvýšený cholesterol cholesterol kuchařka tvaroh a cholesterol recepty při cholesterolu marcela krištofíková recepty pro snížení cholesterolu vaření při zvýšeném cholesterolu jídla bez cholesterolu lilkové recepty mimibazar

Zapomněl/a jsem heslo