Lilkový vějíř
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 2 161 kJ / 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,05 g |
Tuky | 23,16 g |
Vláknina | 13,26 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj : Hľadala som niečo extra z baklažánov a našla som. Autorkou receptu je Marcela Krištofíková, recept je z www.mimibazar.sk.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2012 09:18
je to super, pochutili sme si ale na buduce skusim poliať kys. smotanou a trošku opečenej slaninky, medzi vejáriky aj trochu na vrch
30. 8. 2009 17:15
Právě jsem lilek dopekla. Držela jsem se přesně receptu, ale lilek je bohužel bez chuti. Na pekáčku vypadá nádherně, jak na fotce. Ale chuťově nic moc. Přitom jsem lilek pořádně ochutila rozmačkaným česnekem se solí. Do lilku jsem navíc přidala i kolečka špekáčku a naplněný lilek ještě osolila a ochutila grilovacím kořením na zeleninu a sušeným česnekem. Ale na chuti to vůbec není znát. A lilek je navíc rozvařený i když jsem ho pekla (i se zapékáním sýru) jenom 35 minut na 180°C a bez pokličky. Přitom v receptu je uvedeno 50 minut + další minuty na dopékání.
31. 5. 2009 20:28
Teri, neodolala jsem a zakoupila lilky...tohle byla dobrota a po dávném zklamání z nekvalitního lilku je beru opět na milost Jen jsem místo soli vyplnila prostor nadrobeným balkánským sýrem, vonělo to po celé chalupě a chutnalo to náramně, určitě budu opakovat a jdu hledat další recepty z lilku
22. 5. 2009 13:48
22. 5. 2009 11:07
Teri, tohle si tisknu, letos jsem si na zkoušku v Lidlu koupila jednu sazeničku lilku, dám ji do skleníku, když má ráda teplo a uvidím, co to udělá
22. 5. 2009 07:32
Eliza, ďakujem za fotky, si expresná Nám to veľmi chutí, máme baklažány radi
21. 5. 2009 21:40
Terezko, je to skutečně báječné a voňavé jídlo, které budu opakovat častěji. Použila jsem uzený eidam dovnitř plátků a kolibu na posyp. Posílám ti fotky, plusík a poděkování .
21. 5. 2009 21:12
Terezko, díky za recept, už vím, co uvařím zítra na večeři. Posílám bodíka.
21. 5. 2009 20:35
Terezko, tak u nás se česnekem doopravdy nešetří.
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.
21. 5. 2009 20:20
Janka, nedostatok odstránený
21. 5. 2009 19:59
Terezko, opravdu jsem vděčná za super fotopostup. Ikdyž ty fakt umíš vysvětlit dobře všechno, tak, přece jen, jak je to vidět, tak se to hned lépe dělá. Taky mne trochu zmátl baklažán-lilek, než jsem pochopila, že obojí je lilek. Za opravdu moc hezký, zajímavý recept děkuji i paní Krištofíkové, ale ty máš + za zrealizování
21. 5. 2009 19:47
Sodovka, ak má manžel zvýšený cholesterol , tak cesnakom nešetri, môžeš pridať aj viac, on sa tam veľmi hodí.
21. 5. 2009 19:19
Děkuju za odpověď . Jdu na to. Stejně jsem přemýšlela, co s tím lilkovým "pahýlem" provedu...
21. 5. 2009 19:16
Terezko, velice zajímavý recept. Manžel byl celý život masožravý a teď má zvýšený cholesterol. Proto mu doktor naordinoval i zeleninku. Tohle mu bude určitě chutnat.. Za zdravý recept posílám bodíka.
21. 5. 2009 19:13
Já bych tam ten eidam dala , ale jinak díky za další tip na dobrůtku z téhle zeleninky , Terezko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 12 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 14 minutami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 1 hodinou
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 4 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 6 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 6 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 7 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Linecké cukroví: Vychytávky k jeho přípravě vám pomohou mít rychle a precizně hotovo
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: recepty na cholesterol cholesterolová kuchařka recepty bez cholesterolu recepty z lilku recepty na snížení cholesterolu recepty při zvýšeném cholesterolu kuchařka na cholesterol kuchařka cholesterol recepty na zvýšený cholesterol recept na cholesterol jídla na cholesterol recepty cholesterol recept na snížení cholesterolu recepty pro snížení cholesterolu cholesterol kuchařka tvaroh a cholesterol recepty při cholesterolu marcela krištofíková vaření při zvýšeném cholesterolu jídla bez cholesterolu
Suroviny: rajče, cibule, česnek, sýr eidam, sůl
Lilkový vějíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgDg
17 názorů