Nutriční hodnoty (Vepřový ocásek uzený, v zelenině dušený)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 485 kJ / 2 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 162,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 150,14 g |
| – nasycené | 28,90 g |
| – nenasycené | 119,89 g |
| –– mononenasycené | 86,44 g |
| –– polynenasycené | 33,45 g |
| ––– omega 3 | 2,70 g |
| Vláknina | 17,06 g |
| Cholesterol | 477 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 52,55 g |
| – cukry | 39,43 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g vepřového ocásku (masitého, uzeného) | Vepřový ocásek | 900 g |
| 300 g 300 g čerstvých paprik | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru (silnější) | Celer bulva čerstvá | |
| 150 ml 150 ml rajčatové šťávy | Šťáva z rajčete | 150 ml |
| 50 ml 50 ml sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 50 ml |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| sůl (na dochucení) | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (na orestování zeleniny) | Olej řepkový | 22 ml |
| kost (s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku) | Vepřová kýta | |
| 1 1 cibule (menší očistěná, i se slupkou, pro zabarvení vývaru) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| pár snítek snítek libečku (lze vynechat) | Libeček čerstvý | |
| sůl (na pozdější dochucení) | Sůl mořská |