Nutriční hodnoty (Keema Matar – indické curry z mletého masa s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 015 kJ / 1 438 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,35 g |
| Tuky | 100,53 g |
| – nasycené | 11,02 g |
| – nenasycené | 82,28 g |
| –– mononenasycené | 58,62 g |
| –– polynenasycené | 23,66 g |
| ––– omega 3 | 6,88 g |
| Vláknina | 11,69 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 5,15 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 25,38 g |
| – cukry | 10,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého hovězího masa (nebo jehněčího masa) | Hovězí ořez | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 menší kousek čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička zázvorové pasty) | Zázvor čerstvý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (nebo 1 lžička česnekové pasty) | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1/2 1/2 čerstvé zelené chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| 1/3 šálku 1/3 šálku oleje (nebo ghee) | Olej řepkový | 83.3333358168602 ml |
| 1 1 hrstka mraženého hrášku (nebo čerstvého hrášku) | Hrášek zelený mražený | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička celého římského kmínu | Římský kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička celého černého pepře | Pepř černý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky garam masala | Garam masala | 1.25 g |
| 1 špetka 1 špetka kurkumy | Kurkuma mletá | |
| 1 špetka 1 špetka chilli (podle chuti) | Chilli paprička sušená | |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| čerstvý koriandr (nemusí být) | Koriandr listy čerstvé |