Nutriční hodnoty (Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 947 kJ / 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,23 g |
| Tuky | 32,03 g |
| – nasycené | 6,88 g |
| – nenasycené | 22,24 g |
| –– mononenasycené | 8,04 g |
| –– polynenasycené | 14,20 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 11,36 g |
| Cholesterol | 58 mg |
| Sodík | 512 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 85,23 g |
| – cukry | 7,64 g |
| ––– laktóza | 2,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g menších salátových brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 500 g |
| 1 sklenka 1 sklenka sterilovaných cibulek | Cibule sterilovaná | |
| 2-3 2-3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| čerstvý kopr (kdo ho nemá rád, může vynechat) | Kopr nať čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka (nebo smetany na vaření) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky dijónské hořčice | Hořčice dijonská | 9 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 vyfiletované makrely | Makrela | |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo na opečení | Máslo kravské | |
| mletý pepř (možno použít citrónový) | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |