Nutriční hodnoty (Jablíčková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 667 kJ / 2 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 119,99 g |
| – nasycené | 12,22 g |
| – nenasycené | 98,07 g |
| –– mononenasycené | 69,28 g |
| –– polynenasycené | 28,79 g |
| ––– omega 3 | 8,33 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 524 mg |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 373,40 g |
| – cukry | 183,23 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 250 g 250 g jablíček | Jablko čerstvé | 250 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru (nebo krupice) | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| rozinky | Rozinky | |
| tuk (na vymazání) | Margarín | |
| mouka (na vysypání) | Mouka pšeničná hladká |