Nutriční hodnoty (Babiččina bílá polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 094 kJ / 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
| Tuky | 4,55 g |
| – nasycené | 2,66 g |
| – nenasycené | 1,58 g |
| –– mononenasycené | 1,08 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 41,45 g |
| – cukry | 14,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| kuřecí skelet (hřbety, krky - na vývar) | Droby kuřecí směs | |
| 1,25 l 1,25 l vody | Voda | 1250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 0,25 l 0,25 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |