Náplň do laskonek
Ne každý je natolik zdatný, aby vykouzlil domácí laskonky. Nicméně v obchodě bývají k dispozici hotové skořápky, které už jen stačí naplnit krémem. Pokud vám nechutná klasický máslový, vyzkoušejte naši odlehčenou verzi s bílkovým sněhem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 147 kJ / 1 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,23 g |
Tuky | 94,14 g |
Vláknina | 0,85 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 147 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 83,09 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2018 13:54
RomanaB: do krému nemusíte dělat bešamel, stačí uvařit hustou kaši z mléka a hladké mouky, trochu osladit. Kaše a pudingy vařím zásadně v hrncích s nepřilnavým povrchem, aby se nepřichytávaly a daly dobře provařit. Zvlášť u moučných kaší je to třeba
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.
13. 12. 2018 00:46
casino
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle
13. 12. 2018 00:39
casino: ano, ten. Dělám ho zhruba stejně, laskonky vlastní ořechové i mandlové. Je to fakt fungující nostalgie. Formu mám letitou, vyřezanou lupenkovou pilkou z překližky.
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.
13. 12. 2018 00:20
hospodyne:
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...
12. 12. 2018 23:56
Úplně nejlepší je griliášový krém do laskonek - zde na Top od pí janky3. Ovšem netuším, jak by se choval v kupovaných prefabrikátech nevalného složení i chuti. V poctivých ořechových nebo mandlových laskonkách je to opravdu vysoký level
12. 12. 2018 23:33
RomanaB:
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl
12. 12. 2018 22:36
měla bych dotaz, opravdu je tam jen 1 dkg ořechů ? našla jsem naprosto stejnej recept a tam je 10 dkg, tak ted nevím. Zítra bych chtěla tímto kremem zkusit naplnit laskonky a nevím které to množství je správně.....poradíte mi někdo ?
1. 10. 2014 15:48
casino děkuji za zprávičku...moc...potěšila...a příště "můj" krém do laskonek a "Váš" do makronek...jo a makronky jsem ještě nedělala, zkusím...hezký den...
30. 9. 2014 22:21
Svetlana:
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy a ani za 24 hodin se tento stav nezměnil.
Omlouvám se
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy a ani za 24 hodin se tento stav nezměnil.
Omlouvám se
26. 9. 2014 13:05
casino dík za případné vyzkoušení a budu moc ráda za zprávičku...
26. 9. 2014 00:13
Svetlana:
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport
25. 9. 2014 19:32
casino nevím, jestli se sem ještě podíváš, ale - sníh nemůže laskonky rozmočit, protože MUSÍ být pořádně "uvařený" nad parou...úplně stejně jako do kremrolí...ty ti taky do druhého dne nezvlhnou...je to o pořádně vyšlehaném a nad parou uvařeným sněhem...
20. 9. 2014 23:14
"Rozmáčené laskonky"
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!
26. 12. 2013 00:04
Já jsem dělala máslový krém s pudinkem a laskonky se mi rozmáčely, nejsou k ničemuž, úplně se rozpadly...Na chuť dobré, ale vyjídejte to z krabičky lžičkou...
13. 5. 2012 17:52
v cukrárnách se laskonky plní klasickým máslovým krémem může být i ochucený oblíbenou příchutí.. přidané jádroviny atd většinou to je ale čistý vanilkový nebo kokosový. ROZMÁČENÍ LASKONEK laskonky se připravují v cukrárnách dopředu jen korpusy před expedicí se plní a během pár hodin jsou prodané to znamená že pokud se někomu z vás ty laskonky rozmočily tak to neznamená že by jste udělali něco špatně prostě se musí rychle sníst a pokud by jste chtěli prodloužit trvanlivost korpusu tak můžu poradit laskonku potřít bílou čokoládou a teprve potom slepit korpus by potom měl vydržet déle.....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 1 hodinou
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 2 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 10 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 17 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 21 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 16 minutami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 1 hodinou
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 2 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 2 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 12 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 12 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím naplnit palačinky, abychom obměnili jídelníček? Na výběr máme náplně sladké i slané
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kokosové laskonky: Cukroví, které "křupne", a zároveň se rozplývá na jazyku. Pochutnají si i celiaci, laskonky jsou totiž bezlepkové
Další recepty
Tématické fráze: krem do laskonek laskonky recept krém na laskonky oříškový krém do laskonek laskonky krém laskonky s krémem laskonky náplň recept na krem do laskonek krém do laskonky recept klasicky krem do laskonek krém do laskonek recept krém na laskonky recept laskonky ořechové orechove laskonky náplň na laskonky máslový krém do laskonek krém na laskonky s oříšky krém laskonky laskonky ořechove recept nejlepší krém do laskonek
Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, oříšky, bílek, cukr moučkový, cukr vanilkový
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
37 názorů