

Náplň do laskonek
Suroviny
- 10 dkg másla
- 4 dkg moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 dkg mletých oříšků (nebo kokosu)
- 2 bílky
- 4 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
V nejbližším obchodě "upečeme" korpusy laskonek. Krém: máslo, cukr, žloutek vymícháme do pěny, přidáme oříšky (nebo kokos - podle toho, jaké máme korpusy).
Zbytek - bílky, cukr a vanilkový cukr ušleháme ve vodní lázni na tuhý sníh. Nakonec vychladlý sníh smícháme s máslovou pěnou a plníme laskonky.
Poznámka od kuchařky
Nejsem taková cukrářka, neumím laskonky, ale v obchodě bývají před svátky velmi často. Mně klasický krém do laskonek nechutná, ale tento odlehčený pěnový je opravdu výborný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Náplň do laskonek
-
RomanaB: do krému nemusíte dělat bešamel, stačí uvařit hustou kaši z mléka a hladké mouky, trochu osladit. Kaše a pudingy vařím zásadně v hrncích s nepřilnavým povrchem, aby se nepřichytávaly a daly dobře provařit. Zvlášť u moučných kaší je to třeba
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré. -
casino
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle -
casino: ano, ten. Dělám ho zhruba stejně, laskonky vlastní ořechové i mandlové. Je to fakt fungující nostalgie. Formu mám letitou, vyřezanou lupenkovou pilkou z překližky.
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš. -
hospodyne:
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las... -
Úplně nejlepší je griliášový krém do laskonek - zde na Top od pí janky3. Ovšem netuším, jak by se choval v kupovaných prefabrikátech nevalného složení i chuti. V poctivých ořechových nebo mandlových laskonkách je to opravdu vysoký level
-
RomanaB:
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl -
měla bych dotaz, opravdu je tam jen 1 dkg ořechů ?
našla jsem naprosto stejnej recept a tam je 10 dkg, tak ted nevím. Zítra bych chtěla tímto kremem zkusit naplnit laskonky a nevím které to množství je správně.....poradíte mi někdo ?
-
casino děkuji za zprávičku...moc...potěšila...a příště "můj" krém do laskonek a "Váš" do makronek...jo a makronky jsem ještě nedělala, zkusím...hezký den...
-
Svetlana:
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosya ani za 24 hodin se tento stav nezměnil.
Omlouvám se -
casino dík za případné vyzkoušení a budu moc ráda za zprávičku...
-
Svetlana:
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport -
casino nevím, jestli se sem ještě podíváš, ale - sníh nemůže laskonky rozmočit, protože MUSÍ být pořádně "uvařený" nad parou...úplně stejně jako do kremrolí...ty ti taky do druhého dne nezvlhnou...je to o pořádně vyšlehaném a nad parou uvařeným sněhem...
-
"Rozmáčené laskonky"
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že! -
Já jsem dělala máslový krém s pudinkem a laskonky se mi rozmáčely, nejsou k ničemuž, úplně se rozpadly...Na chuť dobré, ale vyjídejte to z krabičky lžičkou...
-
v cukrárnách se laskonky plní klasickým máslovým krémem může být i ochucený oblíbenou příchutí.. přidané jádroviny atd většinou to je ale čistý vanilkový nebo kokosový. ROZMÁČENÍ LASKONEK laskonky se připravují v cukrárnách dopředu jen korpusy před expedicí se plní a během pár hodin jsou prodané to znamená že pokud se někomu z vás ty laskonky rozmočily tak to neznamená že by jste udělali něco špatně prostě se musí rychle sníst a pokud by jste chtěli prodloužit trvanlivost korpusu tak můžu poradit laskonku potřít bílou čokoládou a teprve potom slepit
korpus by potom měl vydržet déle.....