Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náplň do laskonek

Ne každý je natolik zdatný, aby vykouzlil domácí laskonky. Nicméně v obchodě bývají k dispozici hotové skořápky, které už jen stačí naplnit krémem. Pokud vám nechutná klasický máslový, vyzkoušejte naši odlehčenou verzi s bílkovým sněhem.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

25. 11. 2008 10:58

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 147 kJ / 1 230 kcal
Bílkoviny12,23 g
Tuky94,14 g
Vláknina0,85 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy83,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

13. 12. 2018 13:54

RomanaB: do krému nemusíte dělat bešamel, stačí uvařit hustou kaši z mléka a hladké mouky, trochu osladit. Kaše a pudingy vařím zásadně v hrncích s nepřilnavým povrchem, aby se nepřichytávaly a daly dobře provařit. Zvlášť u moučných kaší je to třeba
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.

RomanaB

13. 12. 2018 00:46

casino
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle :-)

hospodyne

13. 12. 2018 00:39

casino: ano, ten. Dělám ho zhruba stejně, laskonky vlastní ořechové i mandlové. Je to fakt fungující nostalgie. Formu mám letitou, vyřezanou lupenkovou pilkou z překližky.
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.

casino casino

13. 12. 2018 00:20

hospodyne:
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3 :-)
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...

hospodyne

12. 12. 2018 23:56

Úplně nejlepší je griliášový krém do laskonek - zde na Top od pí janky3. Ovšem netuším, jak by se choval v kupovaných prefabrikátech nevalného složení i chuti. V poctivých ořechových nebo mandlových laskonkách je to opravdu vysoký level

casino casino

12. 12. 2018 23:33

RomanaB:
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl :-)

RomanaB

12. 12. 2018 22:36

měla bych dotaz, opravdu je tam jen 1 dkg ořechů ?:-) našla jsem naprosto stejnej recept a tam je 10 dkg, tak ted nevím. Zítra bych chtěla tímto kremem zkusit naplnit laskonky a nevím které to množství je správně.....poradíte mi někdo ?:-)

Svetlana Svetlana

1. 10. 2014 15:48

casino děkuji za zprávičku...moc...potěšila...a příště "můj" krém do laskonek a "Váš" do makronek...jo a makronky jsem ještě nedělala, zkusím...hezký den...

casino casino

30. 9. 2014 22:21

Svetlana:
Tak jsem se parádně "sekl":-//
Omlouvám se:-K
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy:-)) a ani za 24 hodin se tento stav nezměnil.
Omlouvám se

Svetlana Svetlana

26. 9. 2014 13:05

casino dík za případné vyzkoušení a budu moc ráda za zprávičku...:-)

casino casino

26. 9. 2014 00:13

Svetlana:
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…:-O
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport:-))

Svetlana Svetlana

25. 9. 2014 19:32

casino nevím, jestli se sem ještě podíváš, ale - sníh nemůže laskonky rozmočit, protože MUSÍ být pořádně "uvařený" nad parou...úplně stejně jako do kremrolí...ty ti taky do druhého dne nezvlhnou...je to o pořádně vyšlehaném a nad parou uvařeným sněhem...

casino casino

20. 9. 2014 23:14

"Rozmáčené laskonky"
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu:yes:
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!:-))

Eva

26. 12. 2013 00:04

Já jsem dělala máslový krém s pudinkem a laskonky se mi rozmáčely, nejsou k ničemuž, úplně se rozpadly...Na chuť dobré, ale vyjídejte to z krabičky lžičkou...

mischie

13. 5. 2012 17:52

v cukrárnách se laskonky plní klasickým máslovým krémem může být i ochucený oblíbenou příchutí.. přidané jádroviny atd většinou to je ale čistý vanilkový nebo kokosový. ROZMÁČENÍ LASKONEK laskonky se připravují v cukrárnách dopředu jen korpusy před expedicí se plní a během pár hodin jsou prodané to znamená že pokud se někomu z vás ty laskonky rozmočily tak to neznamená že by jste udělali něco špatně prostě se musí rychle sníst a pokud by jste chtěli prodloužit trvanlivost korpusu tak můžu poradit laskonku potřít bílou čokoládou a teprve potom slepit ;-) korpus by potom měl vydržet déle..... :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: krem do laskonek laskonky recept krém na laskonky oříškový krém do laskonek laskonky krém laskonky s krémem laskonky náplň recept na krem do laskonek krém do laskonky recept klasicky krem do laskonek krém do laskonek recept krém na laskonky recept laskonky ořechové orechove laskonky náplň na laskonky máslový krém do laskonek krém na laskonky s oříšky krém laskonky laskonky ořechove recept nejlepší krém do laskonek

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, oříšky, bílek, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Náplň do laskonek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYPy