Náplň do laskonek
Pokud máte rádi laskonky, prozradíme vám recept na nadýchaný bílkovo-máslový krém s mletými ořechy a vaše sváteční laskonky budou lehounké jako peříčko. Trik spočívá ve šlehání bílků nad párou, čímž zajistíme jejich trvanlivost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,58 g |
| Tuky | 94,89 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 83,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Moje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Nejnovější recepty
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 7 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 11 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 12 hodinami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 4 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 5 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 5 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 8 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 8 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 9 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 9 hodinami
Jemné květákové placky
Iricek před 10 hodinami
Tématické fráze:
krem do laskonek,
laskonky recept,
krém na laskonky,
oříškový krém do laskonek,
laskonky krém,
laskonky s krémem,
laskonky náplň,
recept na krem do laskonek,
krém do laskonky recept,
klasicky krem do laskonek,
krém do laskonek recept,
krém na laskonky recept,
laskonky ořechové,
orechove laskonky,
náplň na laskonky,
máslový krém do laskonek,
krém na laskonky s oříšky,
krém laskonky,
laskonky ořechove recept,
nejlepší krém do laskonek
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
cukr vanilkový
Komentáře (39)
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy
Omlouvám se
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!