Nutriční hodnoty (Zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 869 kJ / 686 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,40 g |
| Tuky | 55,66 g |
| – nasycené | 33,06 g |
| – nenasycené | 20,20 g |
| –– mononenasycené | 16,07 g |
| –– polynenasycené | 4,13 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 340 mg |
| Sodík | 158 mg |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 26,08 g |
| – cukry | 12,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | |
| 1 l 1 l vývaru (nebo voda a kostka bujónu) | Vývar masový | 1000 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 snítka 1 snítka čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 svazek 1 svazek čerstvé pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská |