Krkovička pečená po staročesku

ivulinka Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hodiny PT3H00M 7 porcí Vepřové maso 21 názorů

522

Suroviny

1 vepřová krkovička vcelku bez kosti /1250 gr/
sůl
pepř
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 cibule
8-10 stroužků česneku
3 lžic oleje
1 lžic Staročeského koření od Vitany
1 lžička sušeného tymiánu
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z oleje, Staročeského koření, tymiánu a z pěti prolisovaných stroužků česneku umícháme kompaktní marinádu.

  2. Krkovičku osolíme a opepříme, potřeme marinádou a dáme do lednice uležet přes noc.

  3. Na pekáč nakrájíme na kostičky cibuli, mrkev, petržel, celer a česnek, vložíme maso, podlijeme vodou a dáme do trouby péct.
    Pečeme zakryté při teplotě 220°C asi 2,5 hodiny.
    Maso několikrát během pečení zkontrolujeme, přelijeme výpekem a podlijeme vodou.

  4. Po 2,5 hodinách pečení odkryjeme poklici, ztlumíme teplotu na 200°C a dopečeme, aby mělo maso pěknou barvu.

  5. Upečenou krkovici vyjmeme, výpek dáme do rendlíku na sporák, zeleninu buď propasírujeme nebo pomačkáme šťouchadlem na brambory, výpek vydusíme do tuku, zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme asi 1,5 dcl vody, řádně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, podle chuti pravděpodobně dosolíme.

  6. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.

    Příloha: brambory

Poznámka

Recept mojí kamarádky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 552 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička pečená po staročesku

  • Gordy74 Gordy74(neregistrovaný)

    Tak mám naloženo, už se těším až to zítra ochutnám, dám vědět;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • dexulka dexulka

    Mooooc velká dobrota :-p Omáčku mám sice poněkud hustší,ikdyž ne zásluhou mouky,ale zeleniny,ale máme to tak rádi :-8 Koření jsem si musela namíchat sama,ale snad jsem to trefila ;-)Díky za skvělý recept !!!

    Odpovědět

  • plotna plotna

    No tedy.Mňam.Ukládám a udělám.Už se nemůžu dočkat.:-K:yes:

    Odpovědět

  • MrazovaJa MrazovaJa

    Od večera mám naloženo a dnes k obědu upeču :-p Dám vědět, jak jsem dopadla :-))

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Knení nad šťavnaté masíčko:-*:yes::yes:+14

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No to musí být dobrota:yes:+13

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Výstavní krkovička:-p+:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    senky::-D:-D:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No jo, nastal problém...Co já s takovou kupou krkovičky?:-( A dělat to z jednoho kusu..:-/. Ale to nemění nic na tom, že je to nádhera:-p

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Moc hezká krkovička, ta určitě zahřeje.:yes:

    Odpovědět

  • Warronika Warronika

    Vypadá to božsky, mňam....:-/:-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    senky::-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Není nad poctivou stročeskomoravskovalašskoslezskou klasiku:yes::yes:

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Krásné!Jak já by se do toho pustila s chutí!:yes:Ovšem nemůžu,naordinovala jsem si dietu.:yes::-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo