Nutriční hodnoty (Libanonská kuchyně - Čočka s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 597 kJ / 2 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 136,48 g |
| Tuky | 25,96 g |
| – nasycené | 7,82 g |
| – nenasycené | 17,51 g |
| –– mononenasycené | 5,13 g |
| –– polynenasycené | 12,38 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 139,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 172 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 314,23 g |
| – cukry | 29,78 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky běžné čočky (já použila hnědou protože jiná doma nebyla) | Čočka hnědá neloupaná | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek rýže basmati | Rýže basmati loupaná | |
| 4-5 4-5 středních hnědých cibulí | Cibule čerstvá | 315 g |
| (1-2 lžičky (1-2 lžičky směsi 7 koření) | ||
| 5 lžiček 5 lžiček mletého nového koření | Nové koření mleté | 25 g |
| 3,5 lžičky 3,5 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 17.5 g |
| 3,5 lžičky 3,5 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 17.5 g |
| 5 lžiček 5 lžiček mletého hřebíčku | Hřebíček | 25 g |
| 4 lžičky 4 lžičky mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 20 g |
| 4 lžičky 4 lžičky mletého semínka řeckého sena | Pískavice semena | |
| 4 lžičky 4 lžičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 20 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | 7.5 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 10.5 g |
| sůl dle zvyku (já použila přírodní růžovou himalájskou sůl) | Sůl mořská | |
| olivový olej na smažení | Olej olivový | |