Nutriční hodnoty (Dort pre vcelarsky spolok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 345 kJ / 2 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 212,86 g |
| – nasycené | 134,38 g |
| – nenasycené | 73,65 g |
| –– mononenasycené | 67,83 g |
| –– polynenasycené | 5,82 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 244,20 g |
| – cukry | 212,60 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| na 1 1 vejce jsem dala | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 dkg 2 dkg cukru | Cukr bílý | 20 g |
| 3 dkg 3 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 30 g |
| asi 3 3 polévkové lžíce kakaa (o totéž množství meně mouky) | Kakao prášek | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 400 ml 400 ml jahodové šťávy z kompotu | Šťáva z kompotu | 400 ml |
| 10-15 10-15 kompotovaných jahod | Jahody zavařené | |
| 1 1 zlatý klas (alebo jeden vanilkovy puding) | Puding v prášku | |
| 15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé |