Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampiónová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 765 kJ /
661 kcal
Bílkoviny17,38 g
– z toho živočišné bílkoviny4,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,97 g
Tuky42,10 g
– nasycené27,45 g
– nenasycené14,36 g
–– mononenasycené12,44 g
–– polynenasycené1,92 g
––– omega 30,26 g
Vláknina16,97 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy44,61 g
– cukry10,24 g
––– laktóza5,94 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g čerstvých žampiónů Žampion čerstvý 350 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
3 3 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
700 ml 700 ml zeleninového vývaru (dle potřeby) Vývar zeleninový 700 ml
150 ml 150 ml smetany na vaření 12% Smetana kravská sladká 12% 150 ml
polévkové koření Polévkové koření tekuté
kmín Kmín
bílý pepř Pepř bílý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.