Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampiónová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 765 kJ /
661 kcal
Bílkoviny17,38 g
– z toho živočišné bílkoviny4,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,97 g
Tuky42,10 g
– nasycené27,45 g
– nenasycené14,36 g
–– mononenasycené12,44 g
–– polynenasycené1,92 g
––– omega 30,26 g
Vláknina16,97 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy44,61 g
– cukry10,24 g
––– laktóza5,94 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
350 g 350 g čerstvých žampionů Žampion čerstvý 350 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
3 3 jarní cibulky Cibulka jarní čerstvá
30 g 30 g másla Máslo kravské 30 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
700 ml 700 ml zeleninového vývaru (dle potřeby) Vývar zeleninový 700 ml
150 ml 150 ml smetany na vaření 12% Smetana kravská sladká 12% 150 ml
tekuté polévkové koření (např. Maggi) Polévkové koření tekuté
drcený kmín Kmín mletý
mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.