Nutriční hodnoty (Žampiónová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 765 kJ / 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,97 g |
Tuky | 42,10 g |
– nasycené | 27,45 g |
– nenasycené | 14,36 g |
–– mononenasycené | 12,44 g |
–– polynenasycené | 1,92 g |
––– omega 3 | 0,26 g |
Vláknina | 16,97 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 44,61 g |
– cukry | 10,24 g |
––– laktóza | 5,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g čerstvých žampiónů | Žampion čerstvý | 350 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
700 ml 700 ml zeleninového vývaru (dle potřeby) | Vývar zeleninový | 700 ml |
150 ml 150 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
polévkové koření | Polévkové koření tekuté | |
kmín | Kmín | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
sůl | Sůl mořská |