Nutriční hodnoty (Hovězí játra na slanině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 954 kJ / 8 593 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 977,58 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 974,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g | 
| Tuky | 405,51 g | 
| – nasycené | 200,41 g | 
| – nenasycené | 175,71 g | 
| –– mononenasycené | 135,53 g | 
| –– polynenasycené | 40,18 g | 
| ––– omega 3 | 1,05 g | 
| Vláknina | 9,40 g | 
| Cholesterol | 15,73 g | 
| Sodík | 10,81 g | 
| Sůl | 21,15 g | 
| Sacharidy | 256,00 g | 
| – cukry | 28,90 g | 
| ––– laktóza | 9,50 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 dkg 500 dkg hovězí játra | Játra hovězí | 5000 g | 
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 20 dkg 20 dkg Gazdovské slaniny nebo Anglické slaniy | Špek | 200 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce hořcice | Hořčice plnotučná | 30 g | 
| 1 kelímek 1 kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml | 
| 20 dkg 20 dkg kyselé okurky | Okurka polní zavařená | 200 g | 
| vývar nejlépe zeleninový | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| kurkuma | Kurkuma mletá |