Nutriční hodnoty (Polévka z řapíkatého celeru s hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 462 kJ / 2 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,23 g |
| Tuky | 134,35 g |
| – nasycené | 67,71 g |
| – nenasycené | 65,24 g |
| –– mononenasycené | 44,94 g |
| –– polynenasycené | 20,30 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 114,21 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 7,28 g |
| Sůl | 17,45 g |
| Sacharidy | 99,53 g |
| – cukry | 32,52 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 řapíků 5 řapíků celeru | Celer bulva čerstvá | 2500 g |
| 1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky bujónu | Bujón hovězí | 5 g |
| 1 malá konzerva 1 malá konzerva sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
| 4 - 5 lžic 4 - 5 lžic světlé hotové jíšky | Jíška máslová | 67.5 ml |
| 10 dkg 10 dkg libové slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 starší houska | Houska pšeničná | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sušená petrželka | Petržel nať sušená |