

Cheeseburger na grilu
Suroviny
- Na 1 cheeseburger:
- 1 hamburgerová houska
- (já si peču svoje - viz. Slané pečivo "Houska na hamburger")
- 20 dkg hovězího zadního
- 3 dkg slaniny
- pár koleček cibule
- 3 kolečka rajčete
- lupen ledového salátu
- 1 silnější plátek eidamu
- 2 lžíce majonézy Hellmanns
- sůl nahrubo mletá
- pepř nahrubo mletý
- kousek špeku na potření roštu
Postup přípravy receptu
Umelu si na masovém strojku s většími otvory maso se slaninou. osolím, opepřím, prohnětu a vytvořím si placku asi 1,5 cm vysokou. Rošt grilu si potřu slaninou a opeču z obou stran.
Z každé strany tak 3-4 minuty. Ke konci pečení přidám rozkrojenou housku a nechám prohřát a trochu opéct.
Maso a housku sundám z grilu a naplním. Spodní část housky potřu majonézou, položím salát, rajče, cibuli, maso, eidam a horní díl housky, který nejdřív potřu majonézou. Přiklopím a hotovo. Někdy do majonézy přidávám bazalku.
Poznámka
Někdo dělá hamburgery i z hovězího krku nebo hrudí, ale my máme radši zadní. A kousek slaniny je proto, aby to bylo mastnější. To jsem viděla v TV u jednoho šéfkuchaře, tak to dělám podle něj. A nebo se může plátek slaniny opéct a dát na maso. Sýr si můžete dát pokaždé jiný.
Odkaz na Housku na hamburger:
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Cheeseburger na grilu
-
Milada : ještě bych dodala, že jméno hamburgeru nedali Češi. Posílám odkaz, kde se můžeš seznámit se vznikem hamburgeru. Kdo ho vymyslel a proč se mu tak říká.
http://www.hamburgerologie.cz/2012/07/historie-hamburgeru.html
-
Milada : Asi nevaříte. Karbanátek je něco jiného. Do karbanátku se přidávají jiné suroviny (vejce,česnek apod.)a bývá i z vepřového a smaží se na oleji. Do burgeru patří jen hovězí. Jestli vám tak vadí název tohoto jídla a stydíte se za sebe jako Čecha (nevím jakým právem mluvíte za všechny Čechy), tak to nejezte a udělejte si karbanátek a dejte si ho do housky, aby to bylo po česku,jako za vašich časů.
A jak správně píše hosta, tak ta čestina -
Milada: nojo, hlavně když je ta výtka napsaná tak vynikající češtinou
-
Za mojich času života v CS neco takového se povídalo KARBENATKY .
Vidím změny v Čechách se angličtina stala oficiálním jazykem.
Je to velice smutné i je mi vstydu za Čechy kteří si mysli jak nějakému jídlu daji anglické jméno je to unikátní .
Trapné . -
Tak ten je!! Vždycky mne zajímalo, jak na to člověkk otevře hubu!
-
lenka-m: ano, patřím mezi moderátorky
Jo a rozklikací odkaz můžeš dát jen do poznámky, pod vlastním textem receptu rozklikací nebude, to jen pro tvou informaci -
Děkuju. Já jsem si ho tam taky dala, ale nebyl aktivní, tak jsem jej zase smazala. A ty máš možnost upravovat ostatním recepty ?
-
Lenko odkaz na recept na housku na hamburger jsem ti přidala do Poznámky, aby ho případný zájemce nemusel hledat
-
Teda Leni, ten láká...krásná práce
-
Hezky
Tak ten má vejšku