Nutriční hodnoty (Cestoviny s plesnovym syrom)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 354 kJ / 3 431 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 95,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,39 g |
| Tuky | 134,67 g |
| – nasycené | 76,30 g |
| – nenasycené | 35,30 g |
| –– mononenasycené | 31,62 g |
| –– polynenasycené | 3,68 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 20,31 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 4,41 g |
| Sůl | 11,60 g |
| Sacharidy | 384,08 g |
| – cukry | 18,06 g |
| ––– laktóza | 7,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g sýru Camembert (moze byt aj ina plesnovy syr, najlepsie v drevenej krabicke) | Camembert | 250 g |
| cca 4-5 porcí cca 4-5 porcí | ||
| * 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| * 1 větvička 1 větvička čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| * sůl | Sůl mořská | |
| * pepř | Pepř černý | |
| * olivový olej | Olej olivový | |
| * 125 g 125 g parmazánu | Parmezán | 125 g |
| * 500 g 500 g těstovin penne nebo rigatoni či kolínka | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| * 175 g 175 g čerstvého špenátu (ja som dala mrazeny, ale cele tisty) | Špenát čerstvý | 175 g |