Nutriční hodnoty (Maďarská bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 760 kJ / 1 138 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,84 g |
| Tuky | 63,45 g |
| – nasycené | 32,73 g |
| – nenasycené | 29,60 g |
| –– mononenasycené | 21,14 g |
| –– polynenasycené | 8,46 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 15,02 g |
| Cholesterol | 85 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 105,75 g |
| – cukry | 11,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| 40 g 40 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté sladké červené papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 1,25 l 1,25 l vody | Voda | 1250 ml |
| 100 g 100 g párku nebo jiné měkké uzeniny | Párek vepřový | 100 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |