Nutriční hodnoty (Francouzský citronový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 039 kJ / 3 116 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 39,41 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,99 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,42 g | 
| Tuky | 144,51 g | 
| – nasycené | 84,80 g | 
| – nenasycené | 51,97 g | 
| –– mononenasycené | 46,11 g | 
| –– polynenasycené | 5,86 g | 
| ––– omega 3 | 0,56 g | 
| Vláknina | 9,34 g | 
| Cholesterol | 1,02 g | 
| Sodík | 654 mg | 
| Sůl | 1,50 g | 
| Sacharidy | 409,88 g | 
| – cukry | 247,92 g | 
| ––– laktóza | 1,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 160 g 160 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 160 g | 
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g | 
| 30 g 30 g krupicového cukru | Cukr bílý | 30 g | 
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml | 
| 1 1 vanilkový pudink (Zlatý klas) | Puding v prášku | 40 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g | 
| 1 1 citronu (šťáva a kůra) | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 1 1 vanilkový extrakt | Aroma vanilkové | |
| 3 3 bílky | Vaječný bílek | 99 g | 
| 3 lžice 3 lžice krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g | 
| 1 lžička 1 lžička solamylu (nebo maizeny) | Bramborový škrob | 5 g |