Sedlácká bašta

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hodina 2 velké chlapské porce Omáčky 10 názorů

Suroviny

1 malé sterilované zelí (červené nebo bílé)
1 středně velká cibule
2 jitrnice
2 jelita
1 bramborové těsto v prášku
suroviny na jeho přípravu (voda)
1 hrst petrželky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové těsto připravíme dle návodu a zamícháme do něj posekanou petrželku. Lžičkou ukrajujeme noky a vaříme v osolené vodě.

  2. Na pánvi osmahneme jitrnice a jelítka a na vypečeném tuku osmahneme cibulku pokrájenou na jemno. Zelí podusíme bez nálevu s trochou vody v hrnci. Dochutíme, aby bylo kyselejší, ne sladké.

  3. Smícháme zelí s cibulkou a noky. Podáváme s jitrnicemi a jelítky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sedlácká bašta

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Určitě by se Raduš někdo našel, já jich sama dělám kupu:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+9:yes:lákavý recept:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    Jani neeee, kdo mi pak bude tady kontrolovat chyby v textu!:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já bych raději bílé zelí s bramborem k tomu, ale to nic nemění na tom, že takhle večer by se to mělo trestat:-((. Mám v ledničce ještě ze zabíječky a máš mne holka na svědomí:-((:-D

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    No holky dietní to fáááákt není, je mi až těžko ted, chce to pivečko:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    hmmm:-p mě prosím jen tu přílohu, jelita ani ítrnice nemusím:-8...voni voněj krásně, ale chutnaj nějak jinak:-S ale jako jídlo to vypadá nááramně:yes:

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Pajasko,my jsme s holkama na topkách tento týden začaly,víš?:-D:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Moni,já už se nesnažím,tady to nemá vůbec smysl.:-D:-D

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Souhlasím s Pajaskou:yes:
    Takové recepty by měly být po dobu mojí snahy zhubnout zakázané!Admini!Slyšíte!:-D:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Já nejradši jelítka s kysaným zelím rovnou ze sudu a bramborem.Toto s těmi noky vypadá moc dobře.Fotka k snědení.:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečené jelito pečená jelita pecene jelita pečené jelito se zelím jak dlouho péct jelito pečené jelito recept jak péct jelita jak péct jelito jak dlouho pect jelita jelito se zelím recept pečené jelito pečená jelítka se zelím jelita se zelím pečené jitrnice na pánvi pečená jelita recept jelítko se zelím jelita pečená recept jelito recept pečené jelítko se zelím jelítka se zelím