Nutriční hodnoty (Vepřová kýta v zeleninovém krému)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 118 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 167,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 157,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,58 g |
| Tuky | 45,09 g |
| – nasycené | 12,33 g |
| – nenasycené | 26,00 g |
| –– mononenasycené | 20,09 g |
| –– polynenasycené | 5,91 g |
| ––– omega 3 | 1,01 g |
| Vláknina | 29,95 g |
| Cholesterol | 326 mg |
| Sodík | 933 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 23,42 g |
| – cukry | 13,30 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřové kýty vcelku | Vepřová kýta | 750 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 malá sklenka Kunovjanky (340 g) | Zelenina směs sterilovaná | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 ks 3 ks hřebíčku | Hřebíček | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr podle potřeby | Cukr bílý | |
| 1 plátek 1 plátek másla o síle 1cm | Máslo kravské | 10 g |