Nutriční hodnoty (Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 660 kJ / 3 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 231,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 223,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,33 g |
Tuky | 299,44 g |
– nasycené | 132,38 g |
– nenasycené | 95,49 g |
–– mononenasycené | 79,95 g |
–– polynenasycené | 15,54 g |
––– omega 3 | 2,15 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,04 g |
Sacharidy | 79,02 g |
– cukry | 66,64 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězího krku | Hovězí krkovice | 1000 g |
10 dkg 10 dkg uzené slaniny (část na špikování, část na šťávu) | Špek | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
6 6 mrkví | Mrkev čerstvá | 300 g |
1/2 1/2 středního celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
10 10 menších šalotek | Šalotka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice s medem | Hořčice dijonská | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 pyramida 1 pyramida koření na svíčkovou (Vitana) | Pepř černý | |
350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |