Nutriční hodnoty (Hovězí krk na karamelizované mrkvi a šalotkách v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 660 kJ / 3 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 231,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 223,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,33 g |
| Tuky | 299,44 g |
| – nasycené | 132,38 g |
| – nenasycené | 95,49 g |
| –– mononenasycené | 79,95 g |
| –– polynenasycené | 15,54 g |
| ––– omega 3 | 2,15 g |
| Vláknina | 21,75 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 3,00 g |
| Sůl | 7,04 g |
| Sacharidy | 79,02 g |
| – cukry | 66,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího krku | Hovězí krkovice | 1000 g |
| 10 dkg 10 dkg uzené slaniny (část na špikování, část na šťávu) | Špek | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 6 6 mrkví | Mrkev čerstvá | 300 g |
| 1/2 1/2 středního celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 10 10 menších šalotek | Šalotka čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice s medem | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 pyramida 1 pyramida koření na svíčkovou (Vitana) | Pepř černý | |
| 350 ml 350 ml vody | Voda | 350 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |