Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 520 kJ / 1 080 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,96 g |
| Tuky | 23,88 g |
| – nasycené | 13,86 g |
| – nenasycené | 8,77 g |
| –– mononenasycené | 7,43 g |
| –– polynenasycené | 1,34 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 32,37 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 194 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 174,03 g |
| – cukry | 11,72 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
| 2 snítky 2 snítky petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 2 snítky 2 snítky libečkové natě | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 180-200 g 180-200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 190 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce másla na vymazání formy | Máslo kravské | 25 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1,5 1,5 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 lžička 1 lžička pikantní hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička červené uzené papriky | Paprika uzená | 5 g |