Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie12 404 kJ /
2 965 kcal
Bílkoviny70,58 g
– z toho živočišné bílkoviny48,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny22,28 g
Tuky214,42 g
– nasycené96,09 g
– nenasycené115,66 g
–– mononenasycené82,53 g
–– polynenasycené33,13 g
––– omega 30,41 g
Vláknina47,34 g
Cholesterol 672 mg
Sodík 7,66 g
Sůl18,76 g
Sacharidy166,85 g
– cukry53,75 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g jelitového prejtu s kroupama (polotovar ve střevě na tlačenku) Jelito 600 g
2 lžíce 2 lžíce vepřového sádla Sádlo vepřové 30 g
3 lžíce 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků Škvarky 45 g
1 1 menší nadrobno nakrájená cibule Cibule čerstvá 70 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek 1.25 g
1 lžička 1 lžička sušené majoránky Majoránka sušená 5 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř na dochucení Pepř černý mletý
640 g 640 g sterilovaného zelí (1 velká sklenice) Zelí bílé sterilované 640 g
200 ml 200 ml vody Voda 200 ml
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 menší nadrobno nakrájená cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
sůl na dochucení Sůl mořská
na osobu 2-3 na osobu 2-3 brambory Brambor zimní 125 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.