Nutriční hodnoty (Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 12 404 kJ / 2 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,28 g |
Tuky | 214,42 g |
– nasycené | 96,09 g |
– nenasycené | 115,66 g |
–– mononenasycené | 82,53 g |
–– polynenasycené | 33,13 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 47,34 g |
Cholesterol | 672 mg |
Sodík | 7,66 g |
Sůl | 18,76 g |
Sacharidy | 166,85 g |
– cukry | 53,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g jelitového prejtu s kroupama (polotovar ve střevě na tlačenku) | Jelito | 600 g |
2 lžíce 2 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
3 lžíce 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků | Škvarky | 45 g |
1 1 menší nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1.25 g |
1 lžička 1 lžička sušené majoránky | Majoránka sušená | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
640 g 640 g sterilovaného zelí (1 velká sklenice) | Zelí bílé sterilované | 640 g |
200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 menší nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
sůl na dochucení | Sůl mořská | |
na osobu 2-3 na osobu 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |