Nutriční hodnoty (Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 404 kJ / 2 965 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,58 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,30 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,28 g | 
| Tuky | 214,42 g | 
| – nasycené | 96,09 g | 
| – nenasycené | 115,66 g | 
| –– mononenasycené | 82,53 g | 
| –– polynenasycené | 33,13 g | 
| ––– omega 3 | 0,41 g | 
| Vláknina | 47,34 g | 
| Cholesterol | 672 mg | 
| Sodík | 7,66 g | 
| Sůl | 18,76 g | 
| Sacharidy | 166,85 g | 
| – cukry | 53,75 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 600 g 600 g jelitového prejtu s kroupama (polotovar ve střevě na tlačenku) | Jelito | 600 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 30 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce nadrobno nakrájených vepřových škvarků | Škvarky | 45 g | 
| 1 1 menší nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 1.25 g | 
| 1 lžička 1 lžička sušené majoránky | Majoránka sušená | 5 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř na dochucení | Pepř černý mletý | |
| 640 g 640 g sterilovaného zelí (1 velká sklenice) | Zelí bílé sterilované | 640 g | 
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml | 
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g | 
| 1 1 menší nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| sůl na dochucení | Sůl mořská | |
| na osobu 2-3 na osobu 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |