Nutriční hodnoty (Pravá černá zabijačková polévka "Prdelačka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,47 g |
| Tuky | 17,93 g |
| – nasycené | 9,34 g |
| – nenasycené | 8,47 g |
| –– mononenasycené | 1,92 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 20,93 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 200,68 g |
| – cukry | 5,49 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5-2 l 1,5-2 l ovarového vývaru | Vývar masový | 1750 ml |
| 200 ml 200 ml vepřové krve | Krev vepřová sušená | |
| 250 g 250 g vařených krup | Kroupy ječné | 250 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 hrst 1 hrst sušené majoránky | Majoránka sušená | |
| mletý pepř (podle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |