Nutriční hodnoty (Zapečený květák, podle babiččina receptu z Kuchařky naší vesnice)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 134 kJ / 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 23,66 g |
| – nasycené | 11,82 g |
| – nenasycené | 9,20 g |
| –– mononenasycené | 7,61 g |
| –– polynenasycené | 1,59 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 391 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 15,98 g |
| – cukry | 1,68 g |
| ––– laktóza | 0,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák (středně velký) | Květák čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| 150 g 150 g upečeného kuřecího masa (nebo uzené maso) | Kuře prso | 150 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| máslo (na vymazání formy) | Máslo kravské | |
| 40 g 40 g nastrouhaného uzeného sýra (nebo ementálu) | Eidam 30% t. v s. uzený | 40 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |