Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečený květák, podle babiččina receptu z Kuchařky naší vesnice)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 134 kJ /
510 kcal
Bílkoviny58,00 g
– z toho živočišné bílkoviny55,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,30 g
Tuky23,66 g
– nasycené11,82 g
– nenasycené9,20 g
–– mononenasycené7,61 g
–– polynenasycené1,59 g
––– omega 30,42 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 391 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy15,98 g
– cukry1,68 g
––– laktóza0,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 květák (středně velký) Květák čerstvý
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
muškátový květ Muškát květ sušený
150 g 150 g upečeného kuřecího masa (nebo uzené maso) Kuře prso 150 g
trochu trochu mléka Mléko kravské polotučné 1,5%
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
máslo (na vymazání formy) Máslo kravské
40 g 40 g nastrouhaného uzeného sýra (nebo ementálu) Eidam 30% t. v s. uzený 40 g
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.