Nutriční hodnoty (Gratinovaná treska s mozzarellou, rajčaty a bazalkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 118 kJ / 3 135 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 117,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,89 g |
| Tuky | 233,95 g |
| – nasycené | 140,89 g |
| – nenasycené | 83,70 g |
| –– mononenasycené | 71,46 g |
| –– polynenasycené | 12,24 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 15,46 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 2,76 g |
| Sůl | 6,77 g |
| Sacharidy | 119,37 g |
| – cukry | 27,73 g |
| ––– laktóza | 9,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| treska | Treska filet | |
| 2 balíčky 2 balíčky mozzarelly | Mozzarella kravská | 250 g |
| 3-4 3-4 střední rajčata | Rajče červené čerstvé | 210 g |
| lístky lístky bazalky | Bazalka čerstvá | |
| ledový salát | Salát ledový čerstvý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| vejce na obalení | Vejce slepičí | |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citron | Citrón čerstvý | |
| 500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 10 dkg 10 dkg prosciutta (nebo schwarzwaldská šunka) | Pršut | 100 g |
| olivový olej | Olej olivový |