Nutriční hodnoty (Jazýčkové řízečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 514 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,79 g |
| Tuky | 18,20 g |
| – nasycené | 5,68 g |
| – nenasycené | 7,92 g |
| –– mononenasycené | 6,40 g |
| –– polynenasycené | 1,52 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,54 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 9,19 g |
| Sacharidy | 22,95 g |
| – cukry | 10,97 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku může se dát víc | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 1 lžíci 1 lžíci Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
| kousek kousek strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1/3 sáčku 1/3 sáčku prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4.0000001192092896 g |
| polohrubá mouka dle potřeby | Mouka pšeničná polohrubá | |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |