Pórkový dort

aanet3 Kuchařka: aanet3

Dorty 6 názorů

Suroviny

200 g hl.mouky
100 g másla
1 žloutek
sůl
náplň:
1/2 kg pórku
50 g cibule
2 lžíce oleje
200 g šunky (uzené maso)
1 zakysaná smetana
3 vejce
sůl
pepř
100 g nastrouhaného sýra dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, žloutku, soli a 2-3 lžic vody uhněteme těsto. Těstem vyložíme otevírací formu a vytvoříme 3cm okraj. Formu asi na 30 minut umístíme do chladu.

  2. Pórek a cibuli nakrájíme a obojí několik minut podusíme na oleji. Přidáme najemno nakrájenou šunku.

  3. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.

  4. Korpus pokryjeme papírem na pečení, vyplníme luštěninami a krátce předpečeme (asi 10 minut).

  5. Odstraníme luštěniny a papír na pečení.

  6. Připravený pórek rozložíme na těsto.

  7. Zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem.

  8. Zapékáme asi 20 minut, dokud smetana s vejci neztuhne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórkový dort

  • Cleonka Cleonka

    Na jakou teplotu to tak péct? :-8

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Ty fazole jsou tam proto, aby ten korpus byl krásně rovný a nevyboulil se.

    Odpovědět

  • teniska teniska

    týýjo:-O úžasný nápad, já teď objevila vynikající chuť porku, kterou jsem před tím tolik nemusela a tohle se mi líbí, takže určitě vyzkouším:yes::yes::yes: i když bez šunky:-D posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to je teda něco, z čeho jsem jelínek!:-D Na co se tam dávají zapékat ty luštěniny, když se mají pak odstranit? Jinak máš super vyfocený fotopostup, jen mi nedochází ty fazole tam..

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    to je uplne fuk....muze byt fazole i hrach....to je jen aby testo pri predpekani zustalo v tom spravnem tvaru a nevyskocilo nam....lusteninam to peceni nevadi a po vychladnuti je muzes schovat,nebo z nich uvarit co je libo.... ;-)

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    A jaké luštěniny?

    Odpovědět

Tématické fráze: aby se dort nevyboulil porkovy kolac pórkový koláč smetana porkový dort se smetanou porkovy dort se syrem pórkový tvar porek dort porkovy pečení zakysaná smetana recept jídla z pórku